vrijdag, 02 april 2010 00:00

Blog Texelse Courant - Dag 1

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
  • Print
  • E-mailadres
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Weblog Texelse CourantIk ben Kets net 40 lentes jong, woonachtig in de Koog.  Ik ben gevraagd door de TC om een weblog bij te houden. Let niet op de spelfouten, want ik schrijf normaal kat met ’n U.

Zoals U allen weet heb ik een zeer roerige tijd achter de rug met Sjans. De vakantie werd ruw verbroken door een telefoontje van Henk Krop dat mijn café in de hens stond. Vanaf die dag is alles in een razend tempo gegaan, en heb ik veel geleerd. Eerst veel emotie en raakte behoorlijk in een dip. Maar dankzij de hechte Koger gemeenschap was ik er snel weer uit, en maakte ik al weer plannen voor de toekomst. Ik moest verder.

Maar zoals het er nu voorstaat , zal ik in een paar woorden omschrijven. Het sloopwerk is klaar en het pand wordt op het ogenblik in een fabriek in elkaar gezet. En dat is allemaal geregeld door een zeer gepassioneerde familie van Heerwaarden. Als ik deze mensen niet had gehad vanaf dag 1, had ik bij  god niet geweten waar ik moest beginnen.
Maar goed we zijn nu zo'n 2 1/2 maand verder en komend weekend is het alweer paas.

Dag 1.  vrijdag 2 april 2010.
Vandaag 9 uur opgestaan en naar de bouwplek gespoed, waar mijn nieuwe chefkok, c.q. sloopmakker "Eric Scheidemann" ( de Duitser ) al stond te popelen om te slopen. Om 12 uur ben ik naar Sam Sam gelopen om met collega/vriend Paul van Dijk door te nemen wat van mij verwacht wordt met het Cats weekend.

IK wil daar één ding recht mee zetten, ik ben niet de organisator van het Cats evenement, maar ik ben door Paul benaderd natuurlijk ook vanwege mijn "bijnaam" om achter de bar te staan in Sam Sam en de Toekomst. Ik ben er heel blij mee, want ik mis het werk achter de bar behoorlijk. Ik sta al 3 maanden op een droogje , en begin zo langzamerhand de sociale contacten voor mijn gevoel te verliezen. Ik zie mijn klantjes her en der zitten en dat doet pijn,  want ik mis ze enorm! 

Het is nu 4 uur s nachts ben net klaar in samsam en heb een te gekke c.q aparte avond gehad. Toen ik begon om 9 uur zette paul v dijk net de cats top 50 in, er zaten toen ongeveer 80 man binnen (allemaal Cats fans ) En gelijk zag je mensen mee deinen en mee zingen met de Cats plaatjes, nummers die ik nog nooit gehoord had en ze zongen allemaal mee. Woord na woord refrein na refrein. Toen mijn verbazing over was en me weer ging concentreren op het tappen van pils begon ik me er ook wel lekker in te voelen. Ik begon de mensen te vragen wat of waar ze vandaan kwamen nou echt overal vandaan! Italië, 2 mensen uit Denemarken, 60 uit Volendam en 20 van Texel en natuurlijk 1 uit Duitsland (her scheidemann)

Toen ik 2 dagen geleden een oude vriend uit oosterend een ( 42 jarige vrijgezel ) top gozer met iets wat kleine krulletjes aan de telefoon kreeg. Met de vraag of ik misschien van de zomer een goeie dj wou hebben in sjans.  Vroeg ik hem, is hij goed? Hij antwoorden, ja natuurlijk Kets! Dus ik zei: oke ik zie je van het weekend wel en dan lullen we er wel ff over. Maar mijn gekrulde vriend zei: Kets jij staat toch zaterdag in samsam? Ja zei ik. Oke zei krullie ik ga vrijdag naar een single party in sam sam ff een chicky scooren en dan zie ik je zaterdag! Toen vanavond mijn vissende krulmans binnen kwam duurde het ongeveer 10 minuten voor dat hij door had dat hij was beland in de top 50 single party van the Cats (leeftijd gemiddeld 48 ). We hebben samen nog stilletjes een pils genomen en een nieuwe afspraak gemaakt.

Openingstijden

Restaurant: 17:00 uur - 22:00 uur
Terras open tot: 2:00 uur
Café open tot: 3:00 uur
(van za. op zo: 4:00 uur)

Contact

Dorpsstraat 31
De Koog

Tel:

06-208 222 08
06-229 690 72