maandag, 11 augustus 2008 00:00

Sjans: Eetcafé met een zeer bijzondere formule

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
  • Print
  • E-mailadres
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Sjans: Eetcafé met een zeer bijzondere formule

door Edo Kooiman
maandag 11 augustus 2008

Vroeger stonden er de ‘Wieder gut machen’ schnitzel en ‘Bei uns ist alles großer’-rumpsteak op de kaart van eetcafé Sjans. “Als een klant deze rumpsteak op at, dan kwam de kok met een oorkonde of een medaille uit de keuken..” “Want het was een bijzondere prestatie om dit enorme stuk vlees op te eten.” “We hadden zelfs een klant die een kilo vlees wist op te eten”, zegt Arnold ‘Kets’ Kaercher van café Sjans met een glimlach.

Eetcafé Sjans heeft voor dit jaar een bijzondere en nieuwe formule. “We zijn in 2001 met Henk Jan Klok en Eric ‘de Duitser’ Scheidemann gestart als restaurant met veel culinaire gerechten.” “Nadat Eric in 2005 was weggegaan, zijn we op deze manier nog wel doorgegaan maar met een eenvoudiger kaart.” De keuken werd hierna volgens Kets te weinig gebruikt. “Daarom hebben we André Schoo gevraagd om ons hierin te ondersteunen. André heeft dertig jaar bij de Taveerne gewerkt.” De Koger ondernemer heeft meegeholpen om de keuken weer draaiend te maken. “Vooral met kleine gerechten, zoals tapas of pannenkoeken. Het moet goed, gezond en vooral niet te duur zijn”, zegt Schoo.

Na het diner worden omstreeks 21.00 uur de tafels en stoelen uit het pand gehaald om ruimte te maken voor het café “Dan wordt het een geheel ander bedrijf”, zegt Kets. “In de serre hebben we een prachtige cocktailbar.” “We draaien het café al vanaf 2005, maar we proberen vooral weer bekendheid te krijgen onder de Texelaars.” “De eilanders gaan het gehele jaar uit en dat is voor ons een belangrijke groep.”

Openingstijden

Restaurant: 17:00 uur - 22:00 uur
Terras open tot: 2:00 uur
Café open tot: 3:00 uur
(van za. op zo: 4:00 uur)

Contact

Dorpsstraat 31
De Koog

Tel:

06-208 222 08
06-229 690 72